De hele lezing van Theo Spek kunt u hier lezen of beluisteren.

Denk groot en begin bij het landschap. Neem dat als uitgangspunt in plaats van het de sluitpost te laten zijn, betoogde Theo Spek in zijn speech tijdens de Noorderbreedte-manifestatie ‘Mijn landschap’ op 7 februari in de Rijksluchtvaartschool te Eelde. De ruime karaktervolle zaal was volgestroomd met belangstellenden. Ze werden vergast op een hartstochtelijke betoog waarin de Groninger hoogleraar landschapsgeschiedenis tussen heden, oertijd en toekomst meanderde met een helder en analytisch betoog. Hij sloot gloedvol af met een pleidooi voor een nieuwe regionale aanpak, een new deal.

We moeten ruimte maken voor windmolens en zonneakkers, de klimaatverandering vergt omvangrijkere dijken, wateropvanggebieden en andere landin…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.