Ja, ik neem een abonnement

Jaarabonnement
Alle nummers Noorderbreedte en toegang tot premium online content
€43,50

Hannah van der Weide in vogelvlucht

Dit is Hannah van der Weide. Hannah is een illustrator / animator uit Groningen. In haar werk is ze geïnteresseerd in het gebruik van surrealisme en fantasie om een brug te spannen naar de werkelijkheid. Daarbij gebruikt ze verschillende media, zoals waterverf, tekenen, druktechnieken, maar ook digitale media. In haar vrije tijd wandelt en leest ze graag en doet ze verder aan pianospelen. Hannah illustreerde het artikel van Ankie Lok waar bontgekleurde grutto's de pagina's uitvlogen.

Op zoek naar het abstracte met Marijke Klamer

Dit is Marijke Klamer, beeldende kunstenaar uit Groningen. Ze studeerde kunst aan academie Minerva in Groningen en aan Kask in Gent. Ze maakt schilderijen met olieverf die gaan over dieren, planten, dagdromen, mensen, kleuren, vormen en emoties. In haar schilderijen is ze op zoek naar het abstracte in het figuratieve, wat ze ook doet in haar keramieken sculpturen. Voor Noorderbreedte heeft Marijke de illustraties gemaakt bij het essay 'Gelijke rechten voor mens en niet-mens' van Maarten Meester. 

Benieuwd naar het werk van Marijke? Neem een kijkje op haar website: www.marijkeklamer.com

Foto door Jedidja Smalbil

Liever luisteren

Volg Noorderbreedte nu ook via je favoriete streamingapps. Daar vind je Nb-podcasts (zoals Podcast Burgerkracht) en ingesproken artikelen (zoals Zoutwinning bedreigt komberging Vlie).

Beschikbaar via:

Spotify
Apple podcasts
Stitcher
PodBean

Naar het strand

Het is de mooiste combinatie van cultuur en natuur, zes van de betere filmhuisfilms en de weidse landschappen van het Waddengebied. Samen met Podium Vlieland gaat Noorderbreedte in januari Naar het strand. We slenteren door het zand en ontdekken verhalen over vissers, paleontologen, strandtenthouders, zonaanbidders en vogelwachters. De films variëren van een aangrijpend drama tot een overweldigende documentaire. Strandromantiek botst op het soms harde bestaan aan de kust in ontroerende verhalen vol prachtige landschapsbeelden.
Uiteraard heeft Podium Vlieland het theater ‘coronaproof’ gemaakt. Gezondheid en veiligheid van de bezoekers staan altijd voorop. Podium Vlieland en tijdschrift Noorderbreedte bieden een aantrekkelijk arrangement voor deze filmweekenden en -midweken aan. Comfortabele kamers, uitgebreid ontbijt, een fiets en natuurlijk de beste plaatsen bij de mooiste films vanaf € 189 per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Alleenreizenden betalen een toeslag van € 39,50 voor een eenpersoonskamer.

Naar het strand
Eén eiland, drie dagen, zes films
Een midweek en twee filmweekenden
Boeken via podiumvlieland.nl

Welkom, Robin!

Vanaf juli is Robin de nieuwe stagiair bij Noorderbreedte. Robin studeerde Psychologie en Filosofie van de Sociale Wetenschappen in Groningen. In Nijmegen deed hij de master Culturele Antropologie, waar hij zijn thesis schreef over hoe kunst helpt om na te denken over klimaatverandering en de relatie met het niet-menselijke. Weer terug in Groningen zal Robin, als nieuwe telg bij Noorderbreedte, zich bezighouden met het schrijven van onder meer een blog over tuinieren in de stad en verder zoeken naar vernieuwende ideeën over mens-natuur relaties in de omgeving.

In zijn vrije tijd is Robin te vinden in stadstuin Toentje om ervaring op te doen als hobbytuinder of klimt hij op plastic rotsen in de boulderhal van Groningen.

Lezersaanbieding Into Nature

Into Nature is een route door het Drentse landschap langs werk van internationaal aansprekende kunstenaars. Dit jaar voert die door het Bargerveen bij Emmen, van 31 juli t/m 24 oktober.
Als lezer van Noorderbreedte krijg je korting op Into Nature, de mogelijkheid om een fotografie cursus te doen en kun je onder begeleiding van een gids wandelen door het Bargerveen. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden!

Dit is illustrator Inger Bierma

De indrukwekkende illustraties bij het essay van Ineke Noordhoff 'Zee met Horizon' zijn gemaakt door Inger Bierma. Inger (22 jaar) is een illustrator en animator uit Beetsterzwaag, Friesland. In Groningen heeft ze de Bachelor Illustration&Animation gedaan aan de Kunstacademie Minerva. Voor haar stage in de animatie-branche is ze naar Hamburg verhuisd, waar ze nu nog steeds woont en werkt.
Haar bachelorfilm, Blanket, wordt gescreend op het Toronto Animation Arts Festival International in Canada. Een muziekvideo-groepsproject, Lucky Chops - Traveler, werd gescreend op het Pictoplasma Festival in Berlijn.
Inger focust op animatie, voornamelijk in 2D, maar ze experimenteert ook met animatie in het 3D bereik.
Naast haar animatie- en illustratiewerk is ze een rolschaats- en haakfanaat. Haar werk en contactinformatie zijn te vinden op haar Instagram: @ingerbierma