Ja, ik neem een abonnement

Jaarabonnement
Alle nummers Noorderbreedte
€ 43,50

Scheurkalender met korting

Op onze website zie je elke dag een foto uit de Groninger, Drentse of Fryske scheurkalender. Duizenden mensen sturen jaarlijks een foto in die laat zien wat hen beweegt. Op de achterkant van de bladen krijgen quotes uit Noorderbreedte een tweede leven. Om ons partnerschap te onderstrepen, kost een kalender voor Noorderbreedte-lezers niet € 15,95 maar €13,95. Daarvoor wordt hij ook thuisbezorgd. Bestel jouw kalender hieronder. Schrijf er wel even bij of je de Fryske of Groningse scheurkalender wilt ontvangen. De Drentse is al uitverkocht.

Vul hier het bestelformulier in.

Bente blijft bij Noorderbreedte

Ontmoet Bente van Leeuwen, 22 jaar en net afgestudeerd filosofe. Ze woont samen met haar hondje Laika middenin de stad Groningen. De trouwe Noorderbreedte-lezer zal haar al een beetje kennen: ze schreef tijdens haar afstudeerstage een blog-serie genaamd ‘Bente blijft’ en een gelijknamig essay in het gedrukte nummer. Deze blogs bleken een voorspellende waarde te hebben, want niet alleen blijft Bente het liefst in Noord-Nederland wonen, ook blijft ze bij Noorderbreedte. Ze gaat aan de slag als web-redacteur. Daarnaast gaat ze zichzelf aankomende tijd uitdagen om duurzamer te leven. Dit kun je online volgen via de social media en in een vierwekelijkse blog waarvan volgende week de eerste ‘Duurzaam dichterbij’ te lezen zal zijn op de website.

Podium Vlieland: De Boer Op

Samen met Podium Vlieland gaat tijdschrift Noorderbreedte in november 'De boer op'. Daarvoor selecteerden we prachtige films met een agrarisch thema. De mooiste verhalen van het platteland; 11 t/m 29 november; Vlieland. Eén eiland, drie dagen, zes films. Drie midweken en drie filmweekenden.

Podium Vlieland heeft diverse maatregelen genomen om het theater ‘coronaproof’ te maken. Podium Vlieland en tijdschrift Noorderbreedte bieden een aantrekkelijk arrangement voor deze filmweekenden en -midweken aan. Comfortabele kamers, uitgebreid ontbijt, een fiets en natuurlijk de beste plaatsen bij de mooiste films vanaf €189 per persoon op basis van een tweepersoonskamer. Een filmweekend of midweek is te boeken via www.podiumvlieland.nl.

Erik Moesker gaat Noorderbreedte leiden

Per 1 april 2020 is Erik Moesker begonnen als zakelijk leider van Noorderbreedte. Met hem halen we een professional in huis die Noorderbreedte aan een breder economisch draagvlak helpt.

Erik ‘zit’ in de circulaire duurzame (zilte) teelten - in het eerste nummer van 2020 stond een portret van hem en zijn bedrijf NoordOogst. Hij werkte, onder meer als zakelijk leider, bij theatergezelschappen en als filmproducent in Noord-Nederland. Via eerdere aanstellingen en opdrachten kent hij de beleidswereld van gemeenten en provincies van binnenuit.