Een complete reset. Dat was het voor Orel Scheinin (27) toen hij in Leeuwarden neerstreek.

De Israëliër kwam twee jaar geleden naar de Friese hoofdstad voor de driejarige bachelor Global Responsibility and Leadership van het University College Fryslân, onderdeel van de Universiteit van Groningen. Hij voelt zich een vreemde eend in de bijt in zijn nieuwe omgeving. In zijn vaderland heeft hij eerst drie jaar verplicht in militaire dienst gezeten, daardoor is hij relatief oud. Scheinin heeft ook het idee dat zijn studiegenoten hem gek aankijken om zijn typisch Israëlische manier van zichzelf presenteren: luid, emotioneel en expressief. Hij voelt zich in de Friese hoofdstad totaal teruggeworpen op zichzelf, maar vindt in zijn studiegenoten en mede-lhbti’ers Evy en Rosalie gelukkig soulmates.Op zijn negentiende is Scheinin als homo uit de kast gekomen. Laat voor Nederlandse begri…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.