Laagveengordel van Drachten tot voorbij het Schildmeer kan klimaatstress verminderenWaterpeil moet omhoog om CO2-productie te dimmenStudenten helpen exploitatie wetlands op gangStadsbewoners krijgen ‘natuurlijke achtertuin

We kunnen onze
ogen niet meer sluiten voor de wereldwijde klimaatverandering: lange periodes
van extreme droogte en heftige regenval met stormen, smeltende ijskappen,
bosbranden. Aan ons de taak om klimaatslimme oplossingen te ontwikkelen. In
Nederland ligt een van de meest ingenieuze oplossingen direct voor onze neus:
laagveengebieden en moerassen. Die zijn in tientallen eeuwen ontstaan door
opeenstapeling van plantaardig materiaal en ze vormen prachtige buffers om
klimaatverandering het hoofd te bieden. Maar tegelijkertijd zijn ze een
tikkende tijdbom, en dat he…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.