Lezen, in het drukke bestaan kom je er niet altijd meer aan toe. Maar de zomer is dé tijd om die schade weer in te halen. Onze redactie tipt: deze boeken mogen niet ontbreken op je lijstje! Deze week de tip van Rein Swart: Mi Moto Fidel van Christopher P. Baker

Cuba, dat fascinerende land in de Caraïben. Dat land waarmee ik ben opgegroeid, met Fidel en Che, met Kennedy en Chroesjtsjov en de Varkensbaai. Het land dat ik na mijn eerste bezoek in mijn hart heb gesloten.

Christopher P. Baker neemt je mee, achter op zijn motor door Cuba, aan het eind van de jaren negentig. Op de motor maak je makkelijk contact. Dat blijkt. Het boek is een gekleurd reisverslag, gevoed door romantische ontmoetingen. Door Baker becommentarieerd middels zijn scherpe observaties.

Al rijdend overpeinst Baker de Cubaanse revolutie en aanschouwt hij een levenslustig volk in het voor het oog bohemienachtige Havanna en de soms naargeestige binnenlanden. Hij schrijft over de armoede, de politieke onzekerheid. Over hoe muziek, het dansen, de erotiek, de trots en de roemruchte sigaren gedrenkt in espresso in combi met rum het leven hoe dan ook aangenaam kleuren.Baker neemt je mee door het land en naar de mensen van wie ik houd.

Baker verleidt je om Cuba te bezoeken, Cuba aan je lijf te ervaren.