Wat vind je mooi? Wat beweegt jou? Stuur een foto van jouw landschap naar de Groninger/Friese/Drentse scheurkalender. Daarmee verdien je in elk geval een kalender, maar wie weet zien alle Friezen/Drenten/Groningers volgend jaar op een dag jouw foto verschijnen.

Mooie foto? Iemands oog viel erop en hij/zij stuurde dit beeld in voor de Friese Scheurkalender. De regionale scheurkalenders (alle drie de noordelijke provincies hebben een eigen scheurkalender) tonen de provincie door de ogen van haar eigen burgers. Je kunt nog drie weken inzenden.

Het werkt simpel: je upload jouw foto (meer mag ook) op de website van de kalender en wacht op de uitnodiging voor de presentatie van de Scheurkalender 2020 (half oktober). Bij die presentatie zal blijken of de jury jouw werk jouw verkoos en op de kalender zette. Als inzender krijg je dan in elk geval zelf de kalender mee.

Het idee

Het idee achter de scheurkalender is simpel; Iedereen die zich aangesproken voelt, kan meedoen. Inzendingen mogen van alles zijn; tekeningen, gedichten, natuur, gebouwen etc etc. Alles kan en mag, zolang het maar antwoord geeft op de vraag; ’wat beweegt jou?’

Het initiatief van de scheurkalender, waarin de bewoners van de leefomgeving door hun ogen laten zien, begon in Groningen waar vijf jaar geleden met een vette knipoog de Groninger Scheurkalender werd opgericht. Ook Drenthe heeft inmiddels een eigen kalender en in 2020 doen de Friezen ook mee.

Kijk op de sites voor Groningen, Friesland en Drenthe en doe mee.

Hieronder enkele voorbeelden van ingezonden foto’s.