‘Ik sta zeven dagen per week voor een Albert Heijn in de binnenstad van Groningen om De Riepe te verkopen, dat is de daklozenkrant van heel Noord-Nederland. Ik heb goed contact met de bedrijfsleiders van de supermarkt, ze vinden het niet erg dat ik bij hun voordeur sta. Ik gedraag me altijd netjes en dat is ook belangrijk, als ik dat niet zou doen, kunnen ze me wegsturen. Mijn eerste klanten komen vanaf 12 uur ’s middags, alleen in het weekend heb ik ’s ochtends soms ook kopers.

Mensen die geen eigen huis hebben, of in ieder geval geen eigen postcode, mogen De Riepe op straat verkopen, ikzelf zit dus ook in die situatie. Vroeger zat ik de hele dag in het park niets te doen en stiekem goedkope biertjes te drinken, tegenwoordig drink ik overdag niet meer omdat ik druk bezig ben met verko…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden