Karin Peeters runt als stedenbouwkundig ontwerper/stadssocioloog TERRITORIA, een adviesbureau in sociaal-ruimtelijke vraagstukken. Ze is ervan overtuigd dat ruimtelijke vragen een sociaal-maatschappelijke impact en achtergrond hebben.

Sjoerd Nota zet zich als verkeerskundige in voor veilige, bereikbare, functionele en aantrekkelijke dorpen en steden.

Tjalling Zondag is architect bij Zofa architecten. Hij gelooft dat kruisbestuiving tussen disciplines tegenwoordig een must is voor een goed ontwerp.

Geen vierkante meter verharding erbij

Tjalling Zondag – ‘De stad is ingericht voor hoe wij nu leven. Alles is erop gericht om zo goed mogelijk van a naar b te komen. Stel je voor wat het oplevert als we die structuren loslaten. Ik ben vandaag met de auto alléén naar deze afspraak …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.