‘Vroeger liepen mijn man Geert en ik vaak met onze kleinkinderen, wanneer we langs de weg troep zagen, ruimden we dat op. Dat is wel zo netjes, je wilt het goede voorbeeld geven. Maar als je het ene meeneemt, dan wil je het andere niet laten liggen, zo gaat dat. We kwamen met bolle jaszakken thuis.

Tegenwoordig ga ik er twee keer per week op uit om in de omgeving rommel te prikken, soms samen met Geert, soms alleen. Dat doe ik vanuit Lhee, een klein dorp naast Dwingeloo waar we wonen. Ik sla daarmee drie vliegen in een klap: de hond wordt uitgelaten, ik krijg wat lichaamsbeweging en het landschap knapt ervan op. In het bos is het rustig maar ook een stuk schoner. Langs drukke wegen ligt veel meer afval, maar je moet goed uitkijken wanneer je daar bent. Er wordt hard gereden, me…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden