Adwin de Kluyver ziet luchtspiegelingen

De koning en de koningin kwamen naar de stad. De pleinen stonden vol. Ik zag het koningspaar ritueel aan een dik rood koord sjorren. Laserstralen tekenden beierende klokken. Het was eind januari en Leeuwarden was nu officieel een jaar lang Culturele Hoofdstad van Europa.

Het publiek in de volle binnenstad juichte voor de vrolijke luchtspiegelingen. En kocht massaal in. De honger naar cultuur aan het begin van dit jubeljaar was groot. Al gauw was er geen kaartje meer te krijgen voor grote producties als Marijke Muoi, knap geregisseerd ervaringstheater in de Grote Kerk, en Stormruiter, het megaspektakel dat na de zomer de aanbidding van het Friese paard zal vieren in een theatrale hoogmis. Maar zover is het nog lang niet.

Wat na dit euforische begin restte waren meer luchtspiegelingen. …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.