Op dit moment werken ruim dertig instellingen aan beide kanten van de grens samen in de kunstalliantie. Vluchtelingenwerk Aurich was van begin af aan van de partij. In de Noorderbreedte Beste Buren vindt u de reportage van Ameer Katabi, een Syriër die zich in Aurich vestigde, en Hooman Nassimi die uit Iran vluchtte en nu in Leeuwarden woont. Beiden hebben aan den lijve ervaren hoe kunst en cultuur mensen kunnen helpen om een plaats te verwerven in een nieuw land.

Hooman Nassimi brengt nieuwkomers via meet ups in contact met Leeuwarders. In cultureel centrum Neushoorn in de Friese hoofdstad schuiven ze bij elkaar aan tafel of luisteren ze naar optredens.

Lachend schudt Hooman Nassimi (24) handen en groet hij bekenden. Enthousiast knopen die een praatje met hem aan. Het is druk in het M…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.