Kom in actie. Wat is voor jou ‘Typisch Gronings’?

Na de bevingen van de aarde volgt een evenzo vernietigende ‘verbeteroperatie.’ Zo raakt Groningen niet alleen zijn veiligheid maar ook zijn eigen identiteit kwijt. Dat laten we niet gebeuren!
TEKST
Merel Melief
Ineke Noordhoff

BEELD
Libau

  • Laten we samen in kaart brengen wat ‘Typisch Gronings’ is. Opdat we niet ons hart kwijtraken in de grootschalige herbouw van de huizen in het gebied waaronder we aardgas pompen.
  • Hieronder een formulier waarop je kunt aangeven wat voor jou ‘Typisch Gronings’ is.

Waaraan kun je denken? Libau, adviesorganisatie voor ruimtelijke kwaliteit en cultureel erfgoed in Groningen en Drenthe, geeft hieronder aan waaraan je kunt denken. Maar voel je vrij om je eigen beelden aan ons te sturen.

Goffe Jensma vertelt in de nieuwste Noorderbreedte waarom identiteit belangrijk is. Jeroen de Willigen, stadsbouwmeester van Groningen, bindt de kat de bel aan: ingenieurs kapen Groningen.De eerste verbeteroperaties aan woningen in Loppersum hebben van de huizen een kruising gemaakt tussen playmobil en een tupperware bakje, vindt hij. De huizen zijn na de hersteloperatie bestand tegen aardbevingen en gebruiken geen energie, maar noch de huizen noch de streek zijn er beter van geworden.  En hoe is het eigenlijk met de bewoners, vraagt De Willigen zich af.

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
€42,50