O, dennenboom, de nieuwe Noorderbreedte is uit. Met een prachtige fotoreportage van Kees van de Veen over het Pinetum in Groningen. Meer over de inhoud leest u hieronder. Wilt u NB#5 kopen? Klik dan hier

Kees van de Veen maakte een fotoreportage in Pinetum Quatrebras in de Groninger wijk Lewenborg. Drie vrijwilligers beheren hier meer dan 300 soorten coniferen. Inheems of uitheems, maakt niet uit, er is altijd plek voor meer vinden zij.
Het Noorden is bij uitstek geschikt als proeftuin voor culturele vernieuwing. Dat vinden Annemiek Rens, conservator bij het Drents Museum en Nynke Stellingsma, theaterdirecteur in Groningen. Een dubbelinterview.
Op pad met de Werkgroep Boerenerven Drenthe. ‘Tip 10: vermijd tuintrends’. Een reportage van Bert Nijmeijer en Reyer Boxem.
Rijksbouw…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.