NB#4 is uit!

Breek de dijken door.

Het oktobernummer van Noorderbreedte brengt weer een heleboel verrassende perspectieven vanuit onverdachte hoek. Een greep uit de inhoud:

TEKST
Ineke Noordhoff

* De zeven boeren van Schiermonnikoog willen uit het systeem breken en het samen gaan doen: biologische zuivel en een eigen zuivelfabriek.

* Hoogleraar Jouke van Dijk en de dames van Roeg & Roem over hun verlanglijst voor Noord Nederland: ‘Organiseer een festival of breek de dijken door’.
* De Energy Academy op de Zernike Campus in Groningen is het meest duurzame onderwijsgebouw in Europa. Harry Cock maakte een fotoreportage van een ‘ademende sculptuur’.
* Emmen bruist: over een nieuw Raadhuisplein en een oude dierentuin.
* En het Alles wordt Anders-team vergelijkt twee meerdorpen aan het Zuidlaarder- en Snekermeer.
* Verder: de kemphaan in Anderland, 40 jaar Eemshaven op de kaart, architect Nynke Rixt Jukema in Wie maakt Noord-Nederland, de boekenrubriek, de column van Kees Kooman, de Revue en de dames van Wiens brood men eet kijken bij een kruidenkwekerij.

Abonnees vinden de nieuwe Noorderbreedte een dezer dagen op de mat. Wilt u dat ook? Word dan lid van de club. Voor € 37,50 ontvangt u vijf keer Noorderbreedte plus minstens een themanummer per jaar. U kunt het nummer ook los bestellen. Dat kost € 8. Klik hier door naar de winkel.

[…] ik een en ander opgezocht en wat blijkt: de naam Kalkman (die ik wel kende) is een synoniem voor Engelsmanplaat. Vooral in Wierum en omgeving wordt deze oude naam nog gebruikt, vanwege de vele schelpen (=kalk) […]

[…] armoedige maar ongedwongen vertoning heen. Het eenvoudige maar prima ontbijt maakt veel goed. Deze humoristische beschrijving van het hotel is ook […]

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
vanaf €37,50