* De zeven boeren van Schiermonnikoog willen uit het systeem breken en het samen gaan doen: biologische zuivel en een eigen zuivelfabriek.

* Hoogleraar Jouke van Dijk en de dames van Roeg & Roem over hun verlanglijst voor Noord Nederland: ‘Organiseer een festival of breek de dijken door’.
* De Energy Academy op de Zernike Campus in Groningen is het meest duurzame onderwijsgebouw in Europa. Harry Cock maakte een fotoreportage van een ‘ademende sculptuur’.
* Emmen bruist: over een nieuw Raadhuisplein en een oude dierentuin.
* En het Alles wordt Anders-team vergelijkt twee meerdorpen aan het Zuidlaarder- en Snekermeer.
* Verder: de kemphaan in Anderland, 40 jaar Eemshaven op de kaart, architect Nynke Rixt Jukema in Wie maakt Noord-Nederland, de boekenrubriek, de column van Kees Kooman…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.