Symposium ‘Over Zilte Vitaliteit’

De verzilting van de Noord-Nederlandse kustzone is een feit. In hoeverre biedt meebewegen met deze ontwikkeling kansen voor natuur, landbouw, veiligheid, recreatie, ondernemerschap en cultuur? Die vraag staat centraal tijdens dit symposium van de Waddenacademie en Stichting Noorderbreedte.

TEKST
Annelies van der Goot

Vrijdag 13 maart 2015

De verzilting van de Noord-Nederlandse kustzone is een feit. In hoeverre biedt meebewegen met deze ontwikkeling kansen voor natuur, landbouw, veiligheid, recreatie, ondernemerschap en cultuur? Die vraag staat centraal tijdens dit symposium van de Waddenacademie en Stichting Noorderbreedte.

Onder voorzitterschap van Tracy Metz delen ondernemers, wetenschappers en bestuurders hun ervaringen en inzichten. Hoe verhoudt zich medegebruik van de kustzone tot waterveiligheid? Welke potentiële economische kansen zien ondernemers? Kunnen natuur en cultuur een brug slaan tussen binnen- en buitendijks gebied?

Het programma omvat naast informatie en discussie ook een lunch van noordelijke bodem en een excursie door het kustgebied. Alle gelegenheid dus om de materie met alle zintuigen te ervaren. Afsluitend wordt een themanummer van Noorderbreedte over ‘zilte vitaliteit’ gepresenteerd.

Locatie: ’t Kronkelhoes, Hoofdstraat 53a, 9977 RC Kloosterburen
Tijdstip: 09.30-17.30 uur

Helaas is inschrijven voor dit symposium niet meer mogelijk. Wel kunt u zich nog aanmelden voor de wachtlijst via de website van de Waddenacademie. Daar vindt u ook verdere informatie over de locatie en het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Sluit je aan bij Noorderbreedte!
Laat u informeren en inspireren over alles wat mooi, bijzonder en in ontwikkeling is in het Noorden!
€42,50