De wandeling begint aan het oosteind van de singel, vlak bij het landbouwgebied achter de Noorddijkerweg. Een zware boogmuur van gesinterde baksteen lijkt de grens met het buitengebied te markeren en deze zelfs aan het oog te onttrekken.
De Kan: ‘Op het andere eind ligt ook zo’n muur. Net alsof de singel tussen haakjes staat.’
Boetze: ‘De muur is sober en mooi ontworpen, maar zonder muur zou de singel vloeiender in het landschap zijn overgegaan. ’
Noorman: ‘De muren maken duidelijk dat de singel een begrensde binnenstedelijke ruimte is. Verderop is de singel ook als stedelijke ruimte behandeld. Het gaat mij niet alleen om mooi of lelijk, maar ook of het ontwerp zich laat aflezen.’
De Kan: ‘Het wordt zo een ander verhaal. We beoordelen dan niet of de ruimte prettig overkomt, maar blijven…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.