Voor de koppeling van de villa met een nieuw kunstpaviljoen is gekozen voor de Japanse architect Junya Ishigami (37), die samenwerkt met het Bureau MAKS voor architectuur en stedenbouw uit Rotterdam. Ischigami wordt gerekend tot de tien meest belovende jonge architecten in de wereld. Architectuur is voor hem een zoektocht naar de grenzen van lichtheid en witheid, waarin vorm en techniek elkaar versterken. In 2010 won hij de Gouden Leeuw op de architectuurbiënnale van Venetië. Zijn ontwerp voor Vijversburg is een ingetogen helder paviljoen van glas dat sierlijk meebuigt met de vijver naast de oude villa. Het interieur zal ook door de architect worden gereconstrueerd.

Verder zal Tobias Rehberger (45) het weiland (met ooievaarsnest) direct ten westen van het oude park gaan inrichten voor …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.