Vorig jaar is met subsidies van rijk, provincie en gemeente het casco hersteld door eigenaar Simon Benus Vastgoed BV. Ter gelegenheid van de oplevering speelt stichting Peerd er van 22 maart tot en met 10 april. Herstel van de Toekomst, een muziektheatervoorstelling naar een idee van Ron Glasbeek en geregisseerd door Michael Helmerhorst. Aan het deels Groningstalige stuk werken zowel professionele acteurs als amateurspelers mee.

De voorstelling maakt deel uit van De Maand van de Toekomst. Zo is in het pak- en verzendlokaal van de vroegere fabriek de expositie Terug naar de Toekomst ingericht, over honderd jaar strokartonindustrie (samengesteld door Geert Lameris in samenwerking met Cultuur Historisch Centrum Oldambt). Ook is in deze ruimte de wording te zien van het Toekomstbeeld, een…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.