Honderd subsidie-aanvragen dit jaar bij het Waddenfonds. De komende maanden wordt daarover geoordeeld aan de hand van een nieuwe aanpak en nieuwe uitgangspunten. Wie weet verstomt de kritiek op het fonds.

Terschelling zet toch weer in op aardwarmte als energiebron, meldde begin mei het Friesch Dagblad. Het eiland heeft samen met Texel en Noord-Holland-Noord subsidie gevraagd bij het Waddenfonds voor een onderzoek naar de haalbaarheid van geothermie. Kosten van deze haalbaarheidsanalyse: anderhalf miljoen euro. Twee weken eerder berichtte het Dagblad van het Noorden dat Wagenborg als eerste rederij ter wereld overweegt om haar veerboten naar Schiermonnikoog te laten varen op koolzaadolie. De mogelijke leverancier van deze milieuvriendelijke brandstof, Solar Oil Systems in het Friese Boijl, zal subsidie vragen bij het Waddenfonds. Met financiële steun van het fonds kan namelijk het prijsverschil tussen de moderne biobrandstof en de traditionele scheepsdiesel overbrugd kunnen worden.
Twee b…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.