Schiermonnikoog Herkenbaar Anders is een drieluik dat het eiland en het omringende waddengebied vanuit ongebruikelijke invalshoeken laat zien. Zo fotografeerden bewoners met wegwerpcamera’s wat zij van waarde vinden op het eiland. De resultaten worden tentoongesteld in het Bezoekerscentrum. Tegelijkertijd richtten Bert Nienhuis (NL), Svend Tougaard (DK), Martin Stromann en Hartmut Schwarzbach (D) zich op de cultuurhistorische aspecten van het internationale waddengebied. De foto’s die zij maakten zullen – onder voorbehoud – te zien zijn in het voormalige bunkercomplex de Wassermann.
Centraal in het drieluik staat een reeks opdrachten die dit voorjaar op Schiermonnikoog is uitgevoerd door zeven gerenommeerde Nederlandse en buitenlandse fotografen. Hun werk, waarvoor een speciale expositi…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.