Rianne Makkink en Herman Verkerk willen afstappen van het begrip ‘schaal’ en terug gaan naar het denken in termen van ‘proportie’. Schaal is in hun ogen een technische term die werkt met twee verschillende werkelijkheden: de abstracte en de reële werkelijkheid. Het begrip proportie daarentegen staat maar in één werkelijkheid en gaat over het relationele. Het project Sloom wil, naar eigen zeggen, ’tussen de dingen staan en werken op één schaal: 1:1′. Sloom wil, door vertragen en mentaal herkauwen, langzame groeiprocessen ontwikkelen op het gebied van architectuur (Herman Verkerk) en stedenbouw/planologie (Rianne Makkink). Een van de onderdelen richtte zich op de noordelijke provincies. Rianne Makkink zocht de ultieme manier om zich te verhouden tot het landschap en haar gebruikers: Sloom…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.