‘Het is een ingewikkeld proces, waarin heel veel partijen deelnemen. We hebben eerst een inventarisatie gemaakt van de wensen van de verschillende groeperingen. Daaruit bleek dat de bewoners vooral iets wilden doen aan de gevaarlijke verkeerssituatie op de weg tussen Vries en Tynaarlo. De Boermarke Tynaarlo richtte zich met name op de slechte inpassing van het bedrijventerrein in het landschap. En de ondernemers hadden, zeker na die artikelen in Noorderbreedte, een imagoprobleem. Maar ze wilden natuurlijk wel die zichtbaarheid vanaf de A28 houden. Wij hebben al die wensen verzameld, en daarna alle partijen met elkaars wensen geconfronteerd. Zo kwamen we tot een programma.’

Een ijl bos
‘Toen zijn we gaan ontwerpen. Eerst werden we geconfronteerd met een aantal omstandigheden die niet …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.