Het relatief dunbevolkte Noorden is gezegend met een grote regionale verscheidenheid aan cultuurhistorische landschappen en natuurgebieden. De samenhang tussen nederzettingen en landschap, die elders in ons land door verstedelijking is verdwenen, is hier nog in alle verscheidenheid aanwezig. Het Noorden is een pastoraal pronkstuk met overzichtelijke dorpssamenlevingen waarin een interessante mengeling is ontstaan tussen rurale en urbane levensstijlen. Al deze kwaliteiten hebben het Noorden de laatste tijd een zekere faam bezorgd op het terrein van wonen en recreëren. Het Noorden heeft uiteraard meer te bieden dan gave landschappen en mooie dorpen, maar het zijn juist deze kwaliteiten die elders worden herkend.

Het relatief dunbevolkte Noorden is gezegend met een grote regionale verscheidenheid aan cultuurhistorische landschappen en natuurgebieden. De samenhang tussen nederzettingen en landschap, die elders in ons land door verstedelijking is verdwenen, is hier nog in alle verscheidenheid aanwezig. Het Noorden is een pastoraal pronkstuk met overzichtelijke dorpssamenlevingen waarin een interessante mengeling is ontstaan tussen rurale en urbane levensstijlen. Al deze kwaliteiten hebben het Noorden de laatste tijd een zekere faam bezorgd op het terrein van wonen en recreëren.
Het Noorden heeft uiteraard meer te bieden dan gave landschappen en mooie dorpen, maar het zijn juist deze kwaliteiten die elders worden herkend.

De laatste jaren groeit het besef dat dit culturele en ecologische erfgoed …

Trefwoorden