Wetenschappers doen de laatste jaren veel onderzoek naar terpen en wierden in Drenthe, Groningen en Fryslân.

De academische omgeving biedt ruimte voor verdieping en moeilijke detailstudies. Helaas zijn goed leesbare, fraai geïllustreerde en tegelijkertijd inhoudelijk solide publieksboeken nog steeds dun gezaaid. Ben Westerink levert met Wierdenlandschap een prachtig boek af, waarin hij de cultuurlandschappelijke diversiteit van het Groningse kleigebied overtuigend toelicht.

Mans Schepers is archeoloog en landschapshistoricus

Tijd voor een leuk uitje, op zoek naar een nieuw boek of zin om je blikveld te verbreden? Nb-redacteuren tippen je in deze rubriek over hun favorieten.

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden