Ook zo’n fan van kaarten?

Mijn vaste databronnen zijn de mooie historische kaarten van Topotijdreis.nl en inzichtelijke hoogtekaarten via AHN.nl. Maar als je op zoek bent naar wat meer humoristische kaarten, bezoek dan eens @amazingmap op Twitter.Wist je bijvoorbeeld dat Japan verder oostelijk, westelijk, noordelijk en zuidelijk gelegen is dan Korea? En dat Sierra Leone het meest ronde land ter wereld is?

Mark Sekuur is sociaal-ruimtelijk adviseur en hogeschooldocent

Tijd voor een leuk uitje, op zoek naar een nieuw boek of zin om je blikveld te verbreden? Nb-redacteuren tippen je in deze rubriek over hun favorieten.

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden