‘Ik ben op zoek naar imperfectie’, aldus Wytze Hoogslag. Voor de nieuwe Noorderbreedte maakte hij een fotoserie over de lelijke kanten van Hoogeveen. We spreken hem over liefde voor lelijkheid.

‘Misschien is dit wel de eerste keer dat een elektriciteitskastje op de cover van een tijdschrift staat’, vertelt Hoogslag met een trotse lach. Toen Noorderbreedte hem vroeg of hij foto’s wilde maken over lelijkheid, was hij direct enthousiast. ‘Die opdracht was op mijn lijf geschreven. Ik fotografeer graag eigenaardige dingen.’

Zonder duidelijk plan reisde hij af naar Hoogeveen. Na een tijdje rondlopen stuitte hij op een terugkerend thema. Overal trof hij objecten waarvan de makers er alles aan hadden gedaan ze te verbergen: paaltjes ingelegd met grind, levenloos grijze elektriciteitskastjes en containers die opgaan in de muur erachter. ‘Die wilde ik in het zonnetje zetten. Ik vind het leuk als ik mensen zo op een andere manier naar hun omgeving kan laten kijken.’

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.