Met een bitterzoet gevoel neemt hoofdredacteur Bente van Leeuwen afscheid van Noorderbreedte. Het is goed zo, vindt ze.

‘Ping!’, doet de oven. Met zorg maakte ik twee sauzen, een rode met tomaat en een witte bechamel. Losse lagen maken lasagne. Ondanks dat het veel moeite kostte, zeker voor een ongeduldig iemand als ik, was het alle moeite waard. 

‘Ping!’, zo doet het soms ook in mijn hoofd. Na hard werken en een poosje op volle toeren pruttelen, gaat ineens het lichtje branden: het is klaar. 

Waar veel van mijn klasgenootjes het spannend vonden om van groep acht naar de brugklas te gaan, kon ik juist niet wachten. Ook voor de overstap naar studeren stond ik al lang klaar in de startblokken. En elke studie die ik vervolgens deed, rondde ik zo snel mogelijk af. Op een gegeven moment zegt het ongeduldige radartje in mijn hoofd: dóór met jou! 

Ik baal niet van waar ik op dat moment …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden