Noorderbreedte geeft een podium aan NOORDWOORD, de organisatie die vanuit de stad Groningen het enthousiasme voor literatuur aanwakkert. Elk kwartaal lees je van een literair talent één column in het blad en twee columns online. Nu Maartje Terpstra.

Ik huil de laatste tijd vrij vaak. De tranen liggen simpelweg klaar. Het zijn er niet per se veel, maar wel genoeg om vele momenten te dienen.

Zoals die absurde gevangenisstraffen voor klimaatactivisten om een duidelijke boodschap af te geven – er vloeiden tranen van verbazing. De PVV vindt dat de geheime dienst moet huishouden in musea en ‘linkse activistjes’ moet gaan doorlichten om geldstromen te boycotten – traanemoji naar m’n mede-activistjes. Hopeloos geklets op COP, gedoogde koranverbrandingen, subsidies voor Shell en dergelijke schurkentroepen, racisme dat als feest wordt gedefinieerd, koningen die naar Qatar willen, de monarchie überhaupt, homohaat, de verwaarlozing van asielzoekers, activisten die ter dood worden veroordeeld bij wijze van strenge boodschap. ‘Dit kan toch a…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.