'Ik voorspel dat premier Rutte er niet mee weg komt, zoals al die keren hiervoor.' Nu de parlementaire commissie Groningen haar rapport gaat schrijven, blikt Ineke Noordhoff terug op de verhoren en hoe die worden besproken in de media.

Na 69 verhoren trekt de parlementaire commissie Groningen zich enige maanden terug om haar rapport te schrijven. De media brachten alvast analyses en vooruitblikken op de eindconclusie. Serieus en relevant bij NRC, Dagblad van het Noorden, TV Noord en de NOS. Diverse andere geschreven media, als Trouw en de Volkskrant, waren ook goed bezig, zij het wat minder scheutig. Maar op tv en radio moest ik mezelf soms werkelijk op de vingers tikken om van de uit-knop af te blijven.

Kakelende kletsende klasse

Om met Peter de Waard van de Volkskrant te spreken, de kletsende klasse kakelde er weer lustig op los. Dat zelfs mijn geliefde radioprogramma ‘Nieuwsweekend’ op zaterdagochtend met Mieke van der Weij deze keer in aanmerking kwam voor ‘de uit-knop’ had alles met politiek duider Kees Bo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.