Nb-stagiair Yara Meilink tipt de honderd literaire voordrachten van Uitgesteld Geluk. Het programma is geïnspireerd door de manieren waarop jonge mensen in de veertiende eeuw gedurende een pestuitbraak de tijd doorkwamen.

Op honderd paradijselijke plekken in Friesland vindt tot en met 14 augustus een literaire zoektocht plaats naar schoonheid en geluk in de huidige pandemie. Honderd auteurs schreven een nieuwe verhaal, waarvan iedere dag één wordt voorgelezen op een nieuwe locatie. Inspiratiebron is de Decamerone, het werk van de veertiende-eeuwse Italiaanse dichter en geleerde Giovanni Boccaccio. Die bestaat uit honderd verhalen, in tien dagen verteld door tien jonge mensen, die op de vlucht zijn voor de pest.

Net als toen worden nu verhalen verteld om de tijd door te komen, te reflecteren en te zoeken naar schoonheid en geluk. De meertalige vertellingen van Uitgesteld geluk zijn gratis toegankelijk. 

leeuwardencityofliterature.nl

Yara Meilink is student journalistiek en was tot voor kor…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.