Nb-redacteur Dien Wiersma tipt de mooiste Drentse wandelroute voor deze zomer.

Al langere tijd neem ik mij voor Drenthe beter te leren kennen. Het pas geopende Hondsrugpad gaat mij daarbij vast helpen. Deze wandelroute is de Nederlandse helft van de Hünenweg, een lange-afstandsroute tussen Groningen en Osnabrück. Ze beslaat 325 kilometer en verbindt de geoparken de Hondsrug in Nederland en TERRA.vita in Duitsland.

In twintig dagetappes ontdek je de natuur en cultuurhistorie van dit oeroude landschap. Deze bijzondere route is niet onopgemerkt gebleven; het Hondsrugpad is namelijk uitgeroepen tot wandelpad van het jaar. Met de gele bewegwijzering is verdwalen geen optie, aldus het jurycommentaar. Ik houd het eerst bij het Nederlandse deel. Misschien kom ik je tegen?

Meer info op de website van het Hondsrugpad.

Dien Wiersma is stedenbouwkundig ontwerper.

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.