Onder begeleiding van de ondergaande zon verbeeldden acteurs, dansers en blazers afgelopen weekend voor het eerst het verhaal van Under Wetter. Tijdens de première van de nieuwe voorstelling van Tryater en Ivgi&Greben kwam de ijsbaan in Wergea tot leven.

Noorderbreedte bezocht anderhalve maand geleden een van de eerste repetities van Under Wetter en interviewde regisseur Tatiana Pratley over de betekenis van de voorstelling. Toen stond het stuk nog in de steigers en werd een eerste invulling gegeven aan het script. Nu is de voorstelling klaar en ligt er een spektakel voor theaterliefhebbers.

Op een warme zomeravond voel je in Under Wetter de nostalgie van een typisch Friese winter, zie je schaatsers en hoor je het kraken van ijs. Het stuk zit vol feest en liefde. Toch heeft het ook een onheilspellende sfeer, benadrukt door de meeslepende muziek, dans en voorzichtige mist die langzaam de landerijen rondom het decor intrekt terwijl het donker wordt. Under Wetter snijdt klimaatverandering als serieus onderwerp aan en zet je aan het den…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.