Het nieuwe nummer Noorderbreedte is uit!

Als je ‘home sweet home’ op Google-vertalen invoert, krijg je ‘Oost West Thuis Best’. Misschien klopt dat, maar het is ongetwijfeld een stuk minder charmant. Het Engels slaat in dit geval de spijker beter op de kop: je huis kan lief voelen. Als je dat ervaart, kun je zo’n kreet slaken als je de deur achter je dichttrekt bij thuiskomst. Maar voor veel mensen is die liefde er niet. Terwijl waar we wonen zo belangrijk voor ons is.Geen tijd waarin we dit zo voelen als nu. Lockdowns en quarantaines hebben onze leefwereld grotendeels beperkt tot ons thuis. Hoe cru dat juist in deze tijd de woningmarkt op ontploffen staat.De snel stijgende woonprijzen vergroten de verschillen: mensen met een minder fijne woonplek (armen, jongeren, mensen in een onveilig huis in het aardbevingsgebied, et ceter…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.