Gemiddeld twee keer per week schuift een zwangere vrouw of verse moeder aan aan de keukentafel van Linda van Weers (34) uit Beilen. Vaak brengt ze haar partner mee, soms een vriendin, soms haar moeder.

Van Weers vertelt haar gasten alles over wasbare luiers. Er valt een hoop te kiezen. Alles-ineen-systeem of losse inleggers? Bamboe of microvezel? Welk absorptievermogen? Hoe snel weer droog? Waar gemaakt? ‘ Sommige mensen willen niets wat geproduceerd is in China of een Oostblokland’, vertelt de consulent. ‘Daar kunnen we op selecteren.’ Van Weers is twee dagen per week leerkracht in het speciaal onderwijs, en tevens consulent voor een webwinkel in wasbare luierwaar. Zij wil niets liever dan haar enthousiasme over wasbare luiers delen.Zij en haar vriend hebben een zoontje van vier en dochtertjes van twee en nul. ‘ Anderhalf kind nog in de luiers, als ik het zo mag formuleren. De middelste alleen nog ’s nachts.’Ook zij waren bang dat het ‘een gedoe’ zou zijn, precies wat je zo vaak hoo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden