Het Norgerholt heeft zijn onmiskenbare magie, voelbare geschiedenis en ongeëvenaarde soortenrijkdom. Portret van een krachtplek.

Toen in augustus de zon scheen op het dichte bladerdak van wintereik en hulst, en het dappere licht dat door wist te dringen de dikke grijze hulststammen bescheen, leek dit bos wel een sprookjesdecor. Als Bob Ross dit had geschilderd, zou je denken: nou Bob, jongen, geloof je het zelf? Deze kennismaking met het Norgerholt in augustus heeft geresulteerd in een wandeling met boswachter Arjan Oosterhoff in oktober. Zonder het magische strijklicht, maar met harde wind en spetters regen. Wat aan de magie niets afdoet.De boswachter houdt van heel zijn beheergebied. Voor ongedefinieerde begrippen als ‘magie’ en ‘krachtplek’ is hij niet per se vatbaar. Maar dat dit bos zich op talloze manieren van andere bossen onderscheidt, onderschrijft hij graag.‘Welke inventarisatie we ook in het Norgerhol…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden