Binnen en buiten, natuur en architectuur, mens en omgeving – na een dag in Wall House #2 bekijkt natuurantropoloog en Nb-stagiair Robin Kramer deze ogenschijnlijk tegengestelde begrippen vanuit een ander perspectief.

Eenmaal ontdekt is Wall House #2 niet meer te missen, maar om eerlijk te zijn ben ik er jarenlang pontificaal voorbij gefietst op weg naar het Paterswoldsemeer. ‘De architectuur kan nou eenmaal niet concurreren met de schoonheid van de natuur’, stelt Gea Schenk, programmeur van deze dependance van het Groninger Museum.

Wall House #2 bestaat uit een grijze muur waaraan vier pastelgekleurde blokken zijn bevestigd. De Amerikaanse architect John Hejduk ontwierp verschillende Wall Houses, die hij wilde laten bouwen in de Amerikaanse staat Connecticut. Maar alleen nummer twee werd gerealiseerd, niet in Connecticut, maar aan het Hoornsemeer in de stad Groningen.

Tijdens een bezoek verzamelde ik de moed om Schenk te vragen of ik het een dagje voor mezelf mocht hebben. Niet alleen omdat …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts € 45 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.