Klimaatverandering is een globale zorg, met steeds beter merkbare gevolgen. Ons laaggelegen, natte postzegelland blijft niet gespaard: van de structurele wateroverlast in Woudsend die recent de kop opstak, de dodelijke watersnood in Limburg van afgelopen zomer tot de steeds verder doordringende verzilting van het grondwater. Hoe gaan we als Nederlanders reageren op deze nieuwe omstandigheden?

Klimaatverandering
door de eeuwen heen

Klimaatverandering is van alle tijden. Al sinds het begin van de Waddenkust staat dit gebied bloot aan een continu ritme van wijzigende kustlijnen. Wisselingen in het klimaat zorgden voor een variabele zeespiegel, waardoor ook het landschap door de eeuwen heen veranderde.

Als een
soort drieteenstrandlopers bewogen de kustbewoners mee met het ritme e…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.