Fotograaf Frans Kanters brengt een ode aan Het Noorden. Zijn beelden gaan vergezeld van zijn eigen verhaal. Wat raakt hem zo?

Frans Kanters (1964) woont in Amersfoort en werkt afwisselend vanuit de Keistad, Texel, Dokkum en Lauwersoog. Begin mei 2021 verschijnt het in eigen beheer uitgegeven fotoboek ‘In Stilte’ met beeld van 15 jaar fotozwerven. Er is binnenkort werk van hem te zien in het Mondriaanhuis bij de tentoonstelling ‘Ode aan het Nederlandse landschap’ en in Museum Flehite bij ‘Over velden en wegen’.

Soms ben ik er een dag, maar meestal langer, en de laatste jaren vrijwel elke maand wel een paar dagen. Voor mij betekent Het Noorden dat het tempo in de alledaagsheid van dingen langzamer wordt. Tijd krijgt een andere dimensie. Een uur lijkt hier langer te duren dan elders. Ik kan hierdoor meer zien in een dag. Want van kijken leef ik. 

Het landschap van Het Noorden van Nederland is leeg en …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.