Kimaatambassadeurs Loes (17) en Vera (19) volgen voor Noorderbreedte de klimaatadaptatieweek van 19 t/m 25 januari en bloggen daarover. In dit blog nemen ze ons mee naar morgen, de dag waar ze al tijden naartoe werken.

Loes en Vera zijn allebei als klimaatambassadeurs verbonden aan de organisatie Youth for Climate Adaptation, als onderdeel van de Klimaatadaptatieweek Groningen. Klimaatverandering is een van de grootste uitdagingen van dit moment. Stakingen met miljoenen jongeren wereldwijd geven aan hoe belangrijk jongeren het vinden om een stem te hebben in hoe we met die verandering omgaan. Op 22 januari 2021 vindt online YfCA Conference over klimaatadaptatie plaats. Jongeren over de hele wereld komen dan samen om te werken aan klimaat, klimaatverandering en klimaatadaptatie. Meer weten over klimaatadaptatie en de conferentie gratis bezoeken? Check youthforclimateadaptation.org. 

We komen beiden aan het woord vrijdag 22 januari tijdens de jongerenconferentie, en we zijn…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.