Vanaf vandaag krijg je als lid exclusief toegang tot online premium content, waaronder toegang tot ons gehele archief en verdieping rond de gedrukte artikelen.

Vanaf nu kun je als lid meer verdieping online vinden. Als je inlogt, krijg je toegang tot premium content.

‘Mooie foto’s en artikelen hebben uiteindelijk meer invloed dan inspraak of ambtelijk geklets’, zei de oprichter van Noorderbreedte, Jan Abrahamse. De verhalen die we vertellen, bepalen hoe we naar de wereld kijken. Sterker nog, ze beïnvloeden hoe we de wereld vormgeven. Abrahamse begon in 1977 met Noorderbreedte omdat het landschap in het Noorden hem aan het hart ging. Mede dankzij hem kunnen we in de Dollard kluten en zeehonden zien en is die uitloper van de Waddenzee niet ingepolderd.

Ook nu staan we weer aan de vooravond van grote veranderingen: de energietransitie, landbouwhervorming en klimaatverandering leggen druk op ons landschap.

Daarom maken we de keuze…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden