‘Drenthe is vol’ stelde de Drentse gedeputeerde Tjisse Stelpstra in de eerste Noorderbreedte van 2019. En hoogleraar Theo Spek beargumenteerde ‘zonder boeren geen landschap’. Dat nummer was onze oproep om vooral te gaan stemmen en landschapsbewuste bestuurders aan de knoppen te zetten. ‘Mijn landschap’ zoals dat themanummer heet, is een feitelijk verslag van wat er de laatste tien jaar in het Noordelijke landschap is gebeurd. Het water is grotendeels weggepompt, akkers aan projectontwikkelaars gegund die ze vol zonnepanelen zetten, bossen gekapt en de variatie op het platteland verdwijnt door schaalvergroting van de landbouw. Provincies, die sinds tien jaar verantwoordelijk zijn voor ruimtelijk beleid, tonen zich niet krachtdadig. De druk van projectontwikkelaars en bedrijfsleven is gr…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.