Twee weken lang sieren kleurrijke tentjes het landschap rondom het kantoorgebouw van Staatbosbeheer. Vanuit alle windrichtingen vinden circa twintig vrijwilligers van over de wereld hun weg naar Oudemolen. Ze hebben de handen uit de mouwen gestoken en Staatsbosbeheer bijgestaan met het hooien, het verwijderen van berken en vogelkers en het verzorgen van jeneverbesstruiken. Maar wat brengt hen hier?
Wojchieck Jach
De drieëntwintigjarige wiskundestudent is samen met zijn vriendin Martha vanuit Polen naar het pittoreske Oudemolen afgereisd. Wojchieck is een graag geziene vrijwilliger, binnen de groep staat hij bekend als een harde werker. Net als de andere achttien deelnemers heeft hij zich aangemeld als vrijwilliger via de SIW Internationale Vrijwilligersprojecten. Deze Nederlandse uitwis…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.