Huisarts Jon Brouwers zag de potentie van Bakkeveen als vitaal paradijsje. Ze had een boek gelezen van de Amerikaan Dan Buettner over zogeheten Blue Zones. In die vijf uitzonderlijke gebieden op de wereld (waaronder Sardinië, het Griekse eiland Ikaria en de Okinawa-eilanden ten zuiden van Japan) worden de mensen niet alleen beduidend ouder dan elders, maar bovendien ook gezonder en gelukkiger ouder.

In een reeks bestsellers legt Buettner uit wat het ‘geheim’ van deze gebieden is. Natuurlijk is dat geen echt geheim, de karakteristieken laten zich raden: de mensen eten er gezond, bewegen (wandelen, klussen, tuinieren, naar de sportschool gaan hoeft niet), vullen hun dagen zinvol, en hebben geen stress. Verder geloven de inwoners (waarin ze geloven maakt niet uit) en zijn ze opgenomen …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.