Er is weer een gloednieuwe en extra dikke zomereditie van Noorderbreedte. In het nummer 'Stedenbouwer als heelmeester' onderzoeken we de relatie tussen omgeving en gezondheid.

Als het over gezondheid gaat denken we snel aan eten, medicijnen en bewegen, maar wist je dat ook de omgeving een hele belangrijke invloed heeft op ons welzijn? In het nummer ‘Stedenbouwer als heelmeester’ onderzoeken we hoe gezondheid en omgeving met elkaar verbonden zijn. Met onder andere:

Architectuurhistoricus Noor Mens duikt de geschiedenis van de stad Groningen in. Ze laat zien hoe gezondheid een belangrijke rol heeft gespeeld in het ontwerp van de stad zoals we die nu kennen. Denk aan de hofjes, parken en autoluwe straten.
Dokter Brouwers wil van het dorp Bakkeveen een Blue Zone maken.

Ouder worden, moeten we dat wel willen? Een column van Rein Swart directeur van Accolade.

Peter Michiel Schaap vraagt zich af of je “Ooit iemand met zware obesitas op zo’n mooie houten crosstrainer ziet staan?” En pleidooi voor een bredere benadering van gezondheid. Lees zijn verhaal hier.

Het platteland is gezond en maakt gelukkig, maar de Groningse, Friese en Drentse plattelandsbewoner is ondergemiddeld gezond. Lees hier over die paradox.

Nieuwsgierig geworden? Bestel hier het nieuwe nummer. Of word nu lid voor slechts 42,50 euro per jaar en  ontvang ons prachtig vormgegeven tijdschrift lekker thuis.