Tegenwoordig vieren we bij Noorderbreedte elk nieuw nummer met een kleine feestje. Want hoeveel aandacht en liefde er ook aan het blad gegeven w0rdt, als het er eenmaal is zijn we vaak alweer met het volgende bezig. Zonde, want het resultaat mag er ook zijn!

Vóór de presentatie rijden we snel naar de drukker om de nummers, vers van de pers, op te halen. De auto ruikt heerlijk naar het nieuwe tijdschrift en even zit je op een wolk van opluchting en blijdschap. Alles is goed gekomen: schrijvers, fotografen, vormgevers, de drukker en verzender, iedereen doet zijn werk op het juiste moment.

De presentatie vind ditmaal plaats in Tuin in de stad, een initiatief van Frans Kerver. Een toepasselijke plek, want steeds meer onderzoek wijst uit hoe belangrijk groen is voor je gezondheid. Bij het initiatief zijn dertig tot veertig vrijwilligers betrokken en een aantal daarvan zijn door schoffelen, wieden en andere tuinwerkzaamheden lichamelijk en geestelijk een stuk gezonder geworden. Daaronder ook Frans Kerver zelf: “Ik had behoorlijk veel stress of ik het geld voor Tuin in de stad rond kon krijgen, maar zes weken onkruid wieden en de stress was verdwenen.”

In de groene met bloemen gevulde oase mocht Daan Bultje – gezondheidsbaas, Directeur HANNN, of gewoon Hannn zoals Kerver hem noemde –  het eerste exemplaar van het nieuwe nummer in ontvangst nemen. Het nummer ‘Stedenbouwer als heelmeester’ staat in het teken van gezondheid en omgeving. En ook Daan Bultje benadrukt het belang van de brede benadering van het begrip gezondheid.

De opgave van gezondheid – zo valt te lezen in ons nieuwe nummer – ligt niet meer bij het leggen van een goede riolering, zoals in de tijden van epidemieën als cholera en tyfus. Toch is er een belangrijke rol weggelegd voor de ontwerper van onze omgeving om nieuwe epidemieën als overgewicht, hart- en vaatziekten tegen te gaan.

Het mooie van het feestje is dat het niet ophoudt wanneer de deur sluit. Want volgende week krijgen al onze abonnees het nummer gewoon thuisgestuurd. Mocht je dit weekend al verlegen zitten om interessant leesvoer dan is er op onze website ook genoeg te vinden. Bijvoorbeeld een aflevering van Mijn Landschap door Frans Kerver. Of een prachtig verhaal van Marieke Wiersema over een bezoek met haar ouders aan het ‘Ommelander ziekenhuis’ in Scheemda.

Nog geen lid? Meld je nu aan en je krijgt het nummer nog opgestuurd.