Je kan mij tegenwoordig geen groter plezier doen, dan een vakantiekiek te appen. Jij bent weg en ik ben er ook even uit, waar jij bent. Bergen zie ik vaak zo, en veel zon, zee, wolkenluchten. Een vriend was afgelopen september in Patagonië, spectaculaire foto’s: watervallen, steile rotspartijen. Weinig groen trouwens -wat wel jammer was; groen heeft een kalmerend effect. Mijn landschap is overal op de wereld, groen dus bij voorkeur, weinig stenen (is de stad ook een landschap?); cliché natuur, waar ik in wegkruip. In mijn hoofd ben ik dan snel ergens anders. Ik gun mijn hoofd vakantie, voor een kort moment. Scheelt een hoop mediteren.

Dat het niet zoveel uitmaakt, waar die foto’s vandaan komen, geeft toch te denken. Zo lang het groene beelden zijn (natuur) voldoen ze aan een onbewust d…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.