Van 16 mei t/m 23 juni 2019 exposeren veertien Friese en Groningse landschapsschilders hun werk in de expositieruimte van Tresoar in Leeuwarden en in Galerie Forma Aktua in Groningen.

Sinds het expressionisme in Groningen 100 jaar geleden zijn intrede deed via de kunstkring ‘De Ploeg’ en na de Tweede Wereldoorlog via de kunstenaarsgroep ‘Yn ‘e Line’, staat het noordelijke landschap volop in de belangstelling van de schilderkunst.

In deze expositie is de top van de hedendaagse generatie landschapsschilders uit het noorden van Nederland vertegenwoordigd. Het onderwerp mag voor alle kunstenaars hetzelfde zijn, hun uitdrukkingsvormen zijn totaal verschillend. Het gehele scala van kunstuitingen, van realistisch tot abstract, komt aan bod.

Zeven Friese en zeven Groningse schilders bieden allemaal een volstrekt verschillende kijk op het Friese en Groningse land, de Wadden, de wolken, de vlaktes, de meren, de stilte en de dynamiek.

De opening van de tentoonstelling…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.