Forum voor Democratie werd vorige week de grootste partij. Een grote verrassing kun je het eigenlijk niet noemen. Ook de peilingen beloofden al grote winst, al was die in werkelijkheid zelfs nog hoger dan verwacht. De peilingen kun je nog afdoen als een naargeestige droom maar na woensdag kon ik er echt niet meer omheen. Heel veel Nederlanders stemmen op iemand die de klimaatverandering ontkent. De andere grote winnaar is GroenLinks. Twee partijen die duidelijk profiteerden van een van de belangrijkste thema’s van de verkiezingen: het klimaat. Twee partijen die lijnrecht tegenover elkaar staan. De klimaatgelovige tegenover de klimaatontkenner.

Bij mijn dochtertje kwamen vorige week de eerste kiezen door. Een proces dat gepaard gaat met weinig slapen en veel troost nodig hebben. Terwijl…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden