“Ik werk bij het bezoekerscentrum van het Dwingelderveld in Ruinen, wij zijn de poort naar het Nationaal Park. Ieder jaar ontvangen we tienduizenden bezoekers, vorig jaar waren het er zelfs 180 duizend. We maken toeristen wegwijs en geven ze voorlichting over het gebied. Rondom het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, in de tuin, hebben we een afspiegeling van het Dwingelderveld gemaakt: we hebben een stukje ven, wat jeneverbessen, een heideveldje, ga zo maar door.

De toeristen die we hier ontvangen zijn met name Nederlanders, alhoewel we afgelopen tijd ook steeds meer Duitsers krijgen. En in Giethoorn proberen ze het toerisme een beetje over de regio te verspreiden, daarom krijgen we nu ook wat vaker Aziatische toeristen. Ik vind dat leuk om te zien, zolang we maar niet te kampen kr…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden