Op 7 februari 2019 organiseerde Noorderbreedte de manifestatie: ‘Mijn landschap.’ We presenteerden ons grootschalige onderzoek naar de staat van het landschap in het Noorden.

Hoogleraar landschapsgeschiedenis Theo Spek stelde tijdens zijn keynote lezing een New Deal voor: een regionaal masterplan voor het landschap. Waarin alle onderdelen – van biodiversiteit tot windmolens en klimaatverandering – worden meegenomen. Jantien de Boer, schrijver van het boek landschapspijn, reageerde in de vorm van een column.

Tijdens de interventie van Maartje ter Veen werd het publiek tot actie opgeroepen.

Wij willen het gesprek over het landschap en onze noordelijke leefomgeving zo open mogelijk maken. Daarom kiezen we voor een vrijwillige bijdrage. Doneer of sluit je aan door voor 42,50 euro per jaar een abonnement op Noorderbreedte te nemen.

Tijdens de manifestatie waren de ruiten van de Rijksluchtvaartschool in Eelde beschilderd door kunstenaars van het collectief 6kmperuur10meterdiep. Zij haalden de horizon naar binnen.